Rapport över Kritikbyråns skolprojekt

Förra året anlitades Martina Moliis-Mellberg för att kartlägga hur kritiken används i undervisningen i skolorna idag och hur den i framtiden kunde implementeras bättre. Här inunder är hennes rapport över hur det ser ut:

Även om kritiken har sin plats i undervisning är den ofta begränsad. Fokus ligger främst på (bok)recensioner och tillvägagångssättet är en mer statisk inlärning som fokuserar på färdighet snarare än kreativitet. Genom projektet vill vi vidga begreppet kritik och visa att kritiken är mer än recensionsverksamhet, den är ett tänkande. Vi vill också visa att kritiken är viktig i ett bredare perspektiv. Detta med hopp om att väcka ett intresse hos unga för att både läsa och skriva kritik. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s