Hur ser kritiken ut på lokal nivå i Svenskfinland?

Den frågan ställde vi tre kritiker på olika håll i Svenskfinland: musikkritikern och journalisten Pär Jonasson i Jakobstad, litteratur- och teaterkritikern Ann-Christine Snickars i Åbo och fackboks- och litteraturkritikern Thomas Rosenberg i Lovisa. Diskussionen leds av Kritikbyråns Mathilda Larsson.

Samtalet, som gjordes i samarbete med projektet Kritiikki näkyy!:s podcast-serie ”Maakuntapodcast” (på svenska ungefär Regionspodcasten), kretsade bland annat kring frågor om vilken roll lokalmedierna har idag och hur deras framtid ser ut, var och hur kritiken överlag läses idag, vilken roll så kallade amatörer har på lokal nivå och vad professionalitet innebär, liksom vilken betydelse de olika regionernas utbildningar har och vad det kan göra med den konstnärliga spontaniteten – och mycket mer!

Samtalet går att lyssna på här:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s