Texterna från kritikverkstaden nu publicerade!

Istället för att träffas vid Hangös soliga sandstränder ordnades den 29-åriga Hangö teaterträff det här året för första gången digitalt. Liksom festivalens arrangörer och konstnärer fick vi på Kritikbyrån också tänka om kring den inplanerade kritikverkstaden med scenkonstkritikern Cecilia Djurberg. Efter lite omorganiserande ordnades workshoppen i tre träffar på Skype och med feedback av Cecilia per e-post däremellan. Deltagarna skrev en kortare och en längre text och nu finns alla de längre texterna (och några kortare texter) publicerade på vår hemsida.

De reflekterande, sprudlande, kommenterande och ifrågasättande texterna utgår från föreställningarna som sänts under Hangö teaterträffs festivalsändning och på andra plattformer i anknytning till festivalen. Vissa av texterna djupdyker i en föreställning, andra analyserar flera föreställningar eller hela festivalen. De tar upp allt från arbetsorganisationsteori och kritik av kapitalismen till fysiska reaktioner som äckel och svett, och en återkommande fråga blir: ”Vad är egentligen teater?”

Stort tack till Kulturfonden för Sverige och Finland som varit med och möjliggjort kritikverkstaden, liksom så klart Cecilia Djurberg och alla fantastiskt begåvade deltagare!

Här finns länkar till kritikverkstadens texter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s