Är du Svenskfinlands nya kritikombud?

Intresseföreningen för finlandssvenska frilanskritiker (IFFF) anställer ett kritikombud som ska fungera som projektledare för det treåriga projektet Kritikbyrån som finansieras av Svenska Kulturfonden. Anställningen är på 60%, månadslönen är 1650 €, och arbetet inleds under senhösten 2019.

Kritikbyrån är ett kreativt pilotprojekt som verkar för att höja kvalitén på kritiken och stärka ställningen för frilanskritiker som recenserar litteratur, teater, konst, musik och annan kultur på svenska i Finland.

Dina arbetsuppgifter

Ombudet blir en ambassadör för kritiken i Svenskfinland. Tillsammans med projektets styrgrupp planerar och genomför ombudet seminarier, interagerar med nyhets- och tidskriftsredaktioner, håller kontakt med kulturhus och andra relevanta knutpunkter för kritik både i Finland och internationellt, deltar i kulturdebatten samt upprätthåller projektets närvaro på sociala medier. Till detta kommer en del administrativt arbete eftersom en del av Kritikbyråns funktion är att fördubbla frilanskritikernas arvode. 

Dina kunskaper

Arbetet förutsätter gedigen kompetens inom kultur och kritikfältet samt ett levande engagemang för att utveckla offentligheten och kritikernas villkor.  Utöver förståelse för kritikfältet värderas goda språkkunskaper, god organisationsförmåga, initiativtagande och kapacitet att jobba självständigt. Kunskap om löneadministration och bokföring är inte ett måste, men däremot förutsätts det att du på ett ansvarsfullt sätt kan ta reda på information och samarbeta med experter i sådana ärenden.

Vi bidrar med

IFFF är en liten men livskraftig förening med många kunniga och engagerade medlemmar, ett roligt sammanhang med andra ord. Som ombud för Kritikbyrån kommer du att få förverkliga idéer och se hur kritiken lever upp, du får jobba i team med styrgruppen och dessutom lära känna den skandinaviska kritikens mest lyskraftiga personer och sammanhang. Eftersom Kritikbyrån är en satsning som är unik i sitt slag innebär ombudsarbetet en möjlighet att prägla den finlandssvenska kulturhistorien och förvärva kunskaper som kan vara till stor nytta i fortsatt arbetsliv.

Fritt formulerad ansökan (1 sida) samt CV skickas till ifffkontakt@gmail.com senast 29.9 2019. Har du frågor, mejla ifffkontakt@gmail.com eller ring ordförande Ylva Perera (vardagar kl. 9–16, 0405550517).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s