Nu utvecklar vi kritiken på svenska i Finland!

52828236_10216841825771293_7892654034543181824_o

Vi vill stärka kvaliteten på den finlandssvenska konstkritiken (av litteratur, teater, film, musik, dans, bildkonst etc.) – genom att erbjuda frilanskritikerna ekonomisk trygghet och fortbildning, och dessutom stärka intresset för kritik bland allmänheten. Projektet, med arbetstiteln ”Kritikbyrån”, drivs av Intresseföreningen för finlandssvenska frilanskritiker rf (IFFF) och finansieras av Svenska kulturfonden. Starten planeras till hösten 2019.

Välkommen att höra mera om projektet och komma med frågor och synpunkter på vårt seminarium måndagen den 20 maj på Korjaamos vind i Helsingfors (Kulturfabriken Korjaamo, Tölögatan 51, 00250 Helsingfors). Kaffeservering och drop-in från klockan 14.30, presentation av projektet och diskussion kör i gång klockan 15.

Anmäl er gärna på förhand via kulturfonden.fi senast måndagen den 13.5.

Alla med intresse för kulturkritik på svenska i Finland är hjärtligt välkomna. Sprid gärna inbjudan i dina nätverk. Här är länk till evenemanget på facebook.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s