Maktdiskussionen borde handla om vem som har råd att verka som kritiker

Skärmavbild 2019-02-22 kl. 11.25.13

Kulturdebatt: Tatjana Brandt formulerar ett svar på Jenny Jägerhorn-Tabermanns essä i söndagens HBL. Brandt polemiserar särskilt mot essäns beskrivning av att kulturjournalistikens kris kan förstås som ”en del av ett maktspel inom kulturfältet – ett sätt att bevara kulturen fin och exklusiv”. Läs hela Tatjana Brandts insändare och Jägerholm-Tabermanns svar.

Mitt förslag är att kritiken behövs för att kulturen ska leva. Kritiken är varken reklam eller nyhetspuff utan en text som för in konsten i samhället vilket är betydligt viktigare än att premiera ett köp eller utannonsera en händelse. Vad går förlorat om vi får mer flödesradio, podd och journalistiska anmälningar på bekostnad av essäistiska, genomarbetade texter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s