Kritik i foajén – för det nya tjugotalet

Kritik i foajén

Torsdagen den 14.2 kl. 18–21 i Galleriet på Teater Viirus (Medelhavsgatan 14 på Busholmen).

Samtalet om kritiken just nu inleds med ett panelsamtal om kritiska strategier på bloggar och i sociala medier med Kaneli Johansson, Julia Wickholm och Hanna Ylöstalo. De inbjudna norska kritikerna Kari Løvaas och Gro Jørstad Nilsen fortsätter med varsitt anförande om den litterära offentligheten. Avslutningsvis presenterar Tatjana Brandt den nyutgivna antologin ”Kritiken i den nya offentligheten” (Ariel Förlag 2018).

Inträdet är avgiftsfritt och baren är öppen. Kvällsseminariet arrangeras av Intresseföreningen för finlandssvenska frilanskritiker och Fria seminariet i litterär kritik, och är en uppföljare till fjolårsseminariet ”Kritik för det nya tjugotalet”. Mer info i evenemanget på Facebook.

Detaljerat program:

18.15
Old school recensioner vs. reflektioner på instagram stories. Panelsamtal om kritiska strategier på bloggar och i sociala medier.
Kaneli Johansson, Julia Wickholm och Hanna Ylöstalo

19.00
Kari Løvaas: ”Mysterier eller hemmelighetskremmeri? Noen refleksjoner omkring den ”høye” litteraturens skjebne i offentligheten.”
Gro Jørstad Nilsen: ”John Stuart Mill og den borgerlige offentlighet i miniformat: finnes det mulighet for kritisk samtale der det beste argumentet vinner? En liten beretning om omstendighetene rundt en norsk litteraturpris.”
Diskussion ledd av Tatjana Brandt

20.15
Tatjana Brandt presenterar antologin ”Kritiken i den nya offentligheten”

21.00
Efterfest på Malaga bar. Välkommen med!

Evenemanget på facebook: https://www.facebook.com/events/338963013625202/permalink/343627063158797/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s